Общински съвет Благоевград проведе извънредно заседание

На извънредно заседание на Общински съвет- Благоевград бяха приети 3 точки, включени в дневния ред. Първа точка бе предложение за предоставяне права на кмета д-р Атанас Камбитов да издава запис на заповед за авансово плащане по проект „Ремонт и оборудване на СБАЛО „Свети Мина”- Благоевград на Оперативна програма „Регионално развитие” 2007- 2013 година. Общински съвет даде съгласието си в срок от два месеца, след края на изпълнението на проекта, да бъде предоставено плащане по запис в размер до 35 %, представляващи 1 850 351,65 лв. от стойността на предоставената от Управляващия орган безвъзмездна финансова помощ.

Втората точка, за която общинските съветници от Благоевград гласуваха „за”, бе изменение в Правилника за организация на дейността на Общински съвет-Благоевград, неговите комисии и взаимодействието му с общинска администрация. То включва промяна в броя на заместник- председателите на съвета, които от шест, стават осем.

Третата точка, която бе внесена от ВМРО- БНД във вид на декларация до председателя на Общински съвет Радослав Тасков, касаеше назначението на Муса Палев за областен управител на област Благоевград. Тя бе приета, след гласуването на корекции по нея от общинските съветници. Текстът, който включва гласи: "Общински съвет- Благоевград не признава назначаването на представител от политическа партия ДПС за Областен управител на Област Благоевград и настоява за неговото освобождаване."