Новият председател на ОбС Благоевград Радослав Тасков встъпи в длъжност

Със скромната церемония днес новият председател на Общински съвет – Благоевград Радослав Тасков пое официално управлението на местния парламент от предшественика си Даниела Савеклиева.

”Тази година и половина като председател на Общинския съвет ми даде много. Постигнахме нужния консенсус и диалог с бившите ми вече колегите общински съветници, за да вършим без остри конфликти и напрежение това, за което хората са ни избрали. Имаше прозрачност и политическа воля при взимането на решенията в Общинския съвет. Благодарна съм на съветниците затова, че при взимането на решенията загърбиха партийните и личните си пристрастия, а се ръководеха от обществения интерес”, каза Савеклиева.

Тя пожела на новия председател да продължите да работите в дух на диалогичност, толерантност и принципност. Припомни на общинските съветници клетвата, която всички са положили при встъпването в длъжност и да работите в името на Благоевград и благоденствието на гражданите.
Депутат Даниела Савеклиева връчи символичен подарък на новия парламентарен шеф на Благоевград Радослав Тасков – статуетка на древния титан Атлас, който крепи на раменете си небесния свод и е символ на непоколебима воля и сила, готовност за поемане на отговорности.

”Поемам една огромна отговорност към колегите и гражданите на Благоевград. Ще продължа да работя в този дух на диалогичност започнат от Даниела Савеклиева. Ключовата дума до края на този мандат е надграждане, защото зададената посока от моята предшественичка е вярна”, каза Радослав Тасков. Той категорично заяви, че ще работи в синхрон с кмета Атанас Камбитов, защото това е важно за развитието на Благоевград.