Министър Караджова на посещение в Благоевград

По покана на кмета Атанас Камбитов днес в Благоевград пристига министърът на околната среда и водите Нона Караджова.

В делегацията от министерството са още зам.- министрите Евдокия Манева и Ивелина Василева, главният секретар на МОСВ Климентина Денева, парламентарният секретар Ивайло Петков и председателят на комисията по околната среда и водите Искра Михайлова.

Министър Караджова ще се срещне с градоначалника в 15:30 часа. Двамата ще обсъдят възможностите за усвояване на средства по оперативна програма „Околна среда”, както и бъдещото строителство на депото за отпадъци.

От 16:45 ч. ще се проведе изнесено заседание на Комисията по околна среда и водите, като темата на заседанието е "Изслушване и обсъждане на информация относно състоянието и перспективите в областта на управление на отпадъците и пречистването на отпадъчните води в курортните комплекси и райони за спорт, туризъм и рекреация на територията на област Благоевград".

Утре предстои официалното подписване на договора за изпълнение на проект „Реконструкция на градска пречиствателна станция за отпадни води и изграждане на водопровод и канализация по бул. „Пейо Яворов“ в Благоевград“.

Подписването на проекта, който е на стойност над 7 млн. лв., ще се състои в зала 101, в сградата на Община Благоевград от 09:00 часа.