МГЕРБ-Гоце Делчев посетиха Народното събрание по покана на народния представител Георги Андонов

Като истински парламентаристи се почувстваха младежите от ГЕРБ по време на петъчния парламентарен контрол, защото бяха преки свидетели на работата на българския законодателен орган.

По покана на народния представител от ГЕРБ Георги Андонов, който е и общински ръководител на партийната структура в Гоце Делчев, младежите обходиха Народното събрание и се запознаха с работата и организацията на органа, какви са неговите функции. След това се срещнаха с депутатите от парламентарната група на ГЕРБ от Благоевградска област, както и с народни избраници от други избирателни региони.

Депутатът Георги Андонов изненада своите гости, като ги срещна и с министър. В приятелски разговор, министърът на културата Вежди Рашидов запозна младежите с работата на ръководеното от него министерство, приоритетите на културното ведомство, участието на младите хора в реализирането на проекти и пр.

„За мен е важно българските младежи да познават как функционира държавата, защото те са следващите, които ще заемат нашите места. Затова смятам да продължа с подобни инициативи и да им показвам не само Народното събрание, но и Министерски съвет, отделни министерства, ведомства и прочие държавни институции”, коментира Георги Андонов.