Цветанка Терзийска от ГЕРБ оглави ОбИК - Благоевград

В консултациите участваха легитимни представители на ГЕРБ, Коалиция за България, ДПС, Атака, Синята коалиция и НДСВ. Писмените си предложения не представи ДПС, представителят на партията Ариф Мустакли ще направи това до 10.00 часа на 4 август.
Единственото предложение за председател на ОбИК да бъде назначена Цветанка Терзийска направи ГЕРБ, то не бе оспорено от останалите участници в консултациите.
За зам. председателското място постъпиха две писмени предложения – за Йордан Симонски от Коалиция за България и за Светлана Радулова от НДСВ. Последното бе оттеглено от представителя на НДСВ д-р Ангел Каркелев в полза на кандидатурата на КБ.
Не бе постигнато съгласие за секретарското място в комисията, за което постъпиха две предложения – от ДПС за Реджеп Ариф, подкрепено от КБ, и от Синята коалиция – за Елена Димитрова, подкрепено от ГЕРБ и АТКА.
Вр.и.д кметът арх. Г. Скрижовски покани представителите на политическите партии да подпишат протокола от днешните консултации на 5 август – петък, в 11.00 часа в зала 101.

Писмените предложения, които направиха представителите на политическите партии:

ГЕРБ

1. Цветанка Василева Терзийска – за член и председател на ОбИК
2. Мая Януш Драгиева
3. Васил Михайлов Стоянов
4. Маргарита Кръстева Тодорова
5. Димитър Станкев Колев
6. Стоян Борисов Терзийски
7. Лиляна Георгиева Войнова
8. Елена Иванова Панчева

КОАЛИЦИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ

1. Йордан Стефанов Симонски – за зам. председател на ОбИК
2. Бойка Николова Юсева
3. Стоян Христов Христов

ДПС - внасят до 10.00 ч. на 4 август

АТАКА
Виолета Методиева Джалева

СИНЯТА КОАЛИЦИЯ
Елена Христова Димитрова – за секретар на ОбИК

НДСВ
Светлана Николова Радулова – за зам. председател

На основание чл. 30, ал. 2 от Изборния кодекс, във връзка с Решение № 30 от 18.07.2011 г. на ЦИК, за участие в консултацията бяха поканени парламентарно представените партии и коалиции от партии и партиите и коалициите от партии, които имат членове на Европейския парламент, но не са парламентарно представени.
Съгласно т. 15.4 на Решение № 30 от 18.07.2011 г. на ЦИК, броят на членовете на ОИК за община Благоевград (с до 150 избирателни секции) е общо 17, включително председател, заместник-председател и секретар, като съотношението между партиите и коалициите от партии е, както следва: за ПП „ГЕРБ" - 8 членове, за „Коалиция за България" - 3 членове, за ПП „ДПС" - 3 членове, за ПП „Атака" - 1 член, за „Синята коалиция" - 1 член, за ПП „НДСВ" - 1 член.
Съгласно решението на ЦИК №30/18.07.2011 г. кметът трябва да изпрати предложението си за състав на ОбИК в срок до 13 август.